5 maj 2009

Glasknappskjorta


Det var en eftermiddag vid sandlådan som min granne och jag kom att prata om kläder, sömnad och bloggande medan våra barn lekte.
Vi kom fram till att vi hade ett gemesamt intresse. Det visade sig nämligen att hon också syr och bloggar, precis som jag.
Det var väldigt inspirerande att prata om mönster och att träffas och sy tillsammans. Jag har ju länge velat hitta någon att ha syjunta med, hoppas vi kan få tid till det framöver.

Senare den kvällen kom hon ner med en packe tyger som hon inte behövde just nu.
Jag tackade och tog emot, såklart!!

Jag är verkligen inne i ett "skjortflow" just nu. Så en till skjorta har det blivit i ett av de tyger som jag fick. Jag hittade en liten knapp av glas som passade så bra till tyget. Tyvärr är bilden lite kass, men kanske kan jag ta en närbild på den senare. Det blev iallafall jättefint tillsammans.

Grannen heter Sandra och hennes blogg heter "sandra syr och babblar". Gå gärna in och kika på allt fint hon sytt och syr, när studierna är klara för terminen... ;-). Sen blir det systuga på Lustigknopp, nån mer som vill vara med?

Jag har även klippt till en solhatt i samma, men den bloggar jag kanske om en annan gång.


9 kommentarer:

 1. Men så fint det blev! Vad kul att tyget kom till användning. Nu måste vi se till att det blir en syjunta. Jag kan ju inte hålla fingrarna i styr så jag har systuga för fullt fastän jag borde plugga :)
  Förresten, jag skulle gärna vilja ha mönstret på en sådan där Gunter-blus stl 3 år, visst hade du det?

  SvaraRadera
 2. Va kul med en sygranne :-) Jättefin skjorta!

  SvaraRadera
 3. Så heldig du er som har funnet en sy-nabo!!
  Ønsker meg også en sånn ;-)

  Kjempe fine skjorter! Nå ble jeg inspirert til å teste samme mønsteret selv =D

  SvaraRadera
 4. Förstår att du gärna syr skjortor när du gör det så bra! =) Kul med en sygranne. Tänk att hon hade ett sånt fint tyg som bara låg... =)

  SvaraRadera
 5. Lyckostar! Jag skulle också vilja hitta någon i närheten med samma intressen! Tur att sybloggarna finns i alla fall, det var ett riktigt lyft att hitta den världen!

  SvaraRadera
 6. Underbar skjorta och grattis till sygrannen! Jag har också en och det är jättekul! Kul att prata "live" med andra om intresset!!

  SvaraRadera
 7. Dina skjortor är verkligen supersnygga! Måste också prova dessa!

  Kul med en sygranne! Det är verkligen roligt att ha någon IRL att prata sömnad med då och då!

  SvaraRadera
 8. Vilken superfin skjorta!!

  SvaraRadera
 9. Oerhört fin skjorta. Älskar modellen.

  SvaraRadera