15 februari 2010

Toffligt försökVad roligt att det är så många som är intresserade av att vara med i utlottningen, skoj!! Vilket drag det varit de senaste dagarna.
Några dagar är det ju kvar så än finns chansen att hänga på...klicka här.


Jag har länge funderat på att sy något som är mer "lättsprunget" än fotingarna, till mitt minsta lilla gryn. En medbloggare, ManMade, har gjort så fantastiskt fina tofflor som jag dreglat över många gånger kolla här te.x. Visst är de härliga!!

Eftersom min yngsta väldigt sällan går, utan springer, var mina krav att toffeln är lätt att sätta på, inte så lätt trillar av, att den värmer mot dragiga golv och dessutom inte halkar. Vi har kört med raggsockar hela vintern, men de uppfyller inte alla punkter, så det fick bli en annan modell på toffel helt enkelt.

Jag hittade ett mönster för länge sen som jag gillade, jag testade och här är resultatet.
Jag är faktiskt nöjd.
Utsidan är ullfilt och insidan ett vanligt bomullstyg. Blev snyggt som kontrast till den grå :-) . Sulan är av läder och runt om sitter resår, vilket gör att den inte faller av i tid och otid.
Nästa gång blir det endel ändringar, men i det stora hela funkar de bra. Betydligt lättare att springa i än både raggis och foting.
Det kan tänkas att det blir fler gjorda i systugan.På återseende!!4 kommentarer:

 1. Åh vilka mysigt gulliga tofflor! Jag gör gärna ett besök i din mysiga systuga snart.

  SvaraRadera
 2. De är ju jättefina, foting två typ! Har du tips på var man hittar (lätta) mönster?!

  SvaraRadera
 3. Ja, det finns en sida som har en hel del mönster och länkar, Tacky Living heter den.
  Till just detta mönster är länken: http://www.tackyliving.com/article.php?id=121
  Kolla om du kan hitta något spännande.

  SvaraRadera
 4. Snyggt första alter =) Jättefin kontrast mellan ull och foder! Det söta nyckelpigetyget kommer verkligen till sin rätt.

  Antar att du redan funderat ut smarta modifieringar, funderar själv på att göra om ett par av mina tofflor/sockiplast med varmare foder, säg fleece, och försöker inkorporera en värmesula (aluminium) i. I min familj är kalla fossingar ett genomgående tema =)

  Keep the good work !

  SvaraRadera