23 oktober 2008

Äntligen en höstjacka !

Jag har under hela denna vecka försökt få till att sy en höstjacka till stora grynet.
Jag började med att klippa till delarna av ett par gamla manschesterbyxor.
Snyggt och så himla praktiskt att återbruka.
Det var inte lätt att få ut alla delar, mycket pyssel, men det kommer jag skriva mer om en annan gång.
När jackan väl var ihopsydd med foder och allt visade det sig att den var för liten. Jag höll nästan på att ge upp och gå till H&M.
Men på vägen dit gick vi förbi Åhléns och vi pep in, mitt stora gryn och jag. Där stod tyget som både jag och hon gillade. Det var ett stormönstrat djurtyg i bomull som är ganska grovt i kvalitén. Ett bra jacktyg tänkte jag, ett fint med fina djur tänkte hon ;-) .
Efter att vi köpt det blev jag lite tveksam om mönstet på tyget skulle bli för stort, men jag bet ihop och körde så det rykte. Det var i måndags kväll och idag slog jag dit den sista knappen. Det är inte så effektivt att ha små spädbarn och andra barn av olika slag drällandes runt när man försöker få en jacka klar. Men det gick ju tillslut.
Till foder använde jag en fleccefilt som vi hade liggande så det blev ju inte alls så dyrt ändå.
Jackan är redan provad och godkänd.
Mönster har jag plockat ur Elsebeth Gynther och Bjarne Solbergs bok " Sy barnens kläder själv". Jag har iofs ändrat rätt friskt, men det var en utgångspunkt iallafall. Det är omlottmodell som jag länge har velat göra men inte hittat den rätta inspirationen och ändamålet för.
Jag är nöjd, men höll på att tappa sugen någonstans på mitten.
På bilden är hon påväg att åka till Halloweendisko så den snygga masken har sin förklaring. Kanske kan jag få henne på kort ute i det fina, om en ganska kalla, höstvädret i morgon. Det ger nog jackan mer rättvisa än dessa halvkassa innebilder.

5 kommentarer:

 1. Supersnygg jacka!!
  Skulle man få kolla in mönstret..???
  Kram nina

  SvaraRadera
 2. Men så fin!
  Jag försökte klura ut hur jag skulle få till huva på min omlottröja men gav upp. Men här ser jag ju att det går alldeles utmärkt. Är mönstret i boken omlott med huva? Isf kanske jag borde införskaffa boken även av den anledningen!

  SvaraRadera
 3. Gulle du!
  Om du känner att du har tid och orka att hjälpa en novis som jag på vägen, så får du hemskt gärna göra det! Så kanske jag kan sy ihop en med huva som jag hade tänkt från början!

  SvaraRadera
 4. vilken liten tuffing!! Fin modell på jacka!

  SvaraRadera