10 oktober 2008

Utmaning: Hur syr ni egentligen??

Jag fick tag i en utmaning från SKROTdesing. Eftersom jag är så ny i bloggandets värld tänkte jag att det skulle vara skoj att haka på. Så här har vi den första utmaningen, men förhoppningsvis inte den sista :-).


Utmaningen går ut på att , citat:


för att vi ska kunna dela med oss av våra tips och idéer när det gäller arbetsplatsen för vår kära hobby. Hur har ni det idag och hur skulle ni vilja ha det? Vad drömmer ni om och vad skulle ni helst inte vilja se skymten av nästa gång ni sätter er ner och syr?


Så nu får du en liten inblick i hur jag har det i min syhörna här hemma. Vi bor 5 personer på 80 kvm, vilket är aningen litet för att det verkligen skulle finnas plats för en hörna som endast är till för förvaring och utövning av min hobby. Men kanske har familjen insett att det är bättre att jag hålls där än i övriga lägenheten, som det tidigare har varit. Att sitta och äta tillsammans med tygbitar, mönster och nålar är kanske inte så populärt, helt enkelt. (Sen måste jag ju hållas någonstans på ett lite större bord och klippa och rita mönster... så än är vi kanske inte helt av med det problemet...)

Just det, alla utmaningar måste ju ha lite regler:
 • Svara på frågorna
 • Fotografera syhörnan, hur bedrövlig den än är ;)
 • Skicka vidare utmaningen genom en kommentar i bloggen hos de utvalda


Nå, här kommer utmaningen:


1. Vad gör din syhörna speciell?

Att den faktiskt är en egen liten ö, även om den är placerad i hallen,i en annars både överbefolkad och aningen övermöblerad lägenhet som dessutom är lite för liten.

2. Vilka är dina bästa tips för en bra arbetsplats?

Organisation!! Jag försöker samla alla mina mönster i mappar och i stora A4 kuvert som är sorterade efter kategorier.
Samla stuvbitar i lådor med lock som går att stapla.
Förvara tyger som inte används i garderoben så att de inte ligger framme och samlar damm.
Ha bara det nödvändigaste framme på bordet....hmm.... behöver man leva som man lär??

3: Hur skulle du vilja förändra din syhörna?

Mer utrymme. Ett större bord där jag både kan klippa och sy och nåla och mäta och, och, och... Fler garderober eller andra ställen där jag kan stuva in tyger och sånt jag inte använder. Fler avlastingsytor m.m.

4: Vad skulle du mer än gärna kasta ut?

Allt som inte ska vara på mitt skrivbord, så som vantar, hårborstar, pinnar och annat skräp som barnen hittat och vill spara.

5: Någon önskepryl som skulle göra din syhörna komplett?

En overlockmaskin!!! Kanske lite fler böcker med idér och inpiration.


6: Vem skulle du vilja kika in hos?

Jag skulle gärna vilja se Älsklingsfrös syhörna som borde vara så enormt bra organiserad eftersom det produceras sånna mängder där ;-), sen vore det även roligt att se hur Kaja och Skogkajsa har det i sina ateljéer.

Här kommer bilder på min lilla hörna som sagt en liten ö i den "lilla" hallen mellan "stora" hallen och barnens rum.2 kommentarer:

 1. Kul att se din syhörna. Då kanske jag inte ska klaga på att inte få plats. Vi är fem personer på 93 kvadrat. Det är ju det som är lite tråkigt med att ha sin syplats i köket att jag hela tiden måste plocka ner alla sakerna i mina lådor när jag är "färdig" för kvällen. Du verkar ha löst det riktigt bra!

  SvaraRadera
 2. Jag antog utmaningen även om det kanske inte blev så roligt inlägg i mitt fall :-D
  Kul att se hur du har det! ser mysigt ut!

  SvaraRadera