29 november 2008

Det började med en skiss

Jag satt och skissade lite en kväll, jag fick en så bra idé som jag ville spara. Klara färger med en liten extra snitts på luvan, raglan med en extra rand i sömmen( passpoal?) av samma färg som muddväven , två fickor fram lite udda och med samma tyg där som i luvan och kontrast färg på kantmudden. Jag hade tänkt mig att fick/luvtyget skulle gå som en tub på framsidan.
Ända sen jag skickade efter tygerna från E-slöjd i förra veckan så har denna idé hela tiden ploppat upp i skallen.
Till slut var jag tvungen att ringa till E-slöjd och fråga vart mitt paket hade tagit vägen. Jodå, det var lagt på lådan i torsdags så det borde vara framme.
Tur att jag har lite kontakter på Posten,
hur skulle jag annars ha klarat helgen ;-).
Efter att ha hämtat paketet satte jag igång direkt barnen somnat.
(Eller i alla fall de två stora eftersom den minsta bara sover korta pass på kvällen för att sen hålla låda fram till det att vi går och lägger oss.)

En god väns minsta pojke har precis fyllt 1 år och då tyckte jag att det kunde passa att prova min idé på en liten jacka i fleece till honom och här är resultatet. Jag är nöjd, kunder ha gjort fickorna lite större, så att de syns bättre. Men annars så duger den bra tycker jag.

Idéskiss


och det färdiga resultatet.
Vissa grejer blev inte som jag från början tänkte, men nästan. Såg att toppen på luvan försvann på denna bild, men finns på nästa lite mer färgsprakande bild.

12 kommentarer:

 1. Åh, den är ju helt underbar! Håller med dig om att fickorna kunde ha varit större, men åh så fin!

  SvaraRadera
 2. Åh, vad fin! Den ser väldigt avancerad ut!

  SvaraRadera
 3. Hur tjusigt som helst! Och så proffsigt att skissa först! Mina projekt brukar liksom bara växa fram steg för steg i huvudet under arbetets gång...

  SvaraRadera
 4. Heimlaga: Proffisgt vet i katten, men utan den hade idén bara försvunnit innan jag ens hunnit satt saxen i tyget ;-).

  SvaraRadera
 5. Denna är så läcker!Du gör jätte mycket fint!Jag har läkat till dig, hoppas att det är ok?!

  SvaraRadera
 6. Hörru Lilla Gryn. Jag vet vem jag ska höra av mig till den vackra dagen jag skaffar mig barn och vill ha fina kläder... Läckert!!!

  Nea

  SvaraRadera
 7. Å vad fin den var!Härliga färger och kombination!

  SvaraRadera
 8. Jättesnygg!! Visst är det häftigt när det bara maler och maler i skallen när man har fått en idé eller ett nytt tyg? Och sen att det kommer ut något man är nöjd med av det?

  Snyggt Photoshoppat också!

  SvaraRadera
 9. grymt snygg alltså jag är imponerad!!!!! önskar jag var hälften så duktig som du då hade jag varit lycklig

  SvaraRadera