8 december 2008

En pyjamas och ett knasigt butiksbiträde

Efter att jackan, som jag bloggade om senast, gjort succé blev det genast en beställning på en pyjamas till samma lilla kille. Jag hade hemma lite e-slöjd trikå och efter lite trixande med färgval och annat så blev det denna lilla skapelse.Jag är nöjd med att jag tillslut lyckats hitta en mudd som passade skapligt till den gula färgen i trikån, även om det inte är helt samma. Jag var ute i snöslasket i lördags och letade muddväv. Jag klev in i en ganska nyöppnad hemtextilaffär som jag gått förbi och sneglat på men inte varit in i. Butiksbiträdet hade tyvärr bara svart och grå mudd och kunde inte tänka sig att ta hem andra färger till mig då jag frågade.
Hon talade om för mig att " folk syr inte kläder längre, så att hålla lager med modetyger var på tok för kostsamt och blev bara liggandes på hög". ( Hade jag haft tag på en smile som tappade hakan så skulle den fått plats här!!! )

Jag blev lite småirriterad och talade om att jag helt enkelt fick vända mig till Rosa Huset, som ligger 3mil bort, i Borlänge. Då talade hon om att de minsann inte heller kommer ha kvar sina modetyger nå länge till eftersom det var så olönsamt....
Ibland funderar man. Inte kan jag vara den enda i hela Falun med omnejd, som syr kläder??!! Men däremot verkar det vara populärt att sy till hemmet med hemtextilier, för det har vi då tre butiker med i stan.
Ja, jag säger då det...

Jag var föresten en sväng till Rosa Huset idag och de hade massvis med olika färger på mudd och så är ju deras utbud på modetyger enormt, för att vara ett så litet hus.
Jag blev stående väldigt länge i kö eftersom det var så många som köpte tyg och det var då inte hemtextil de damerna köpte.

6 kommentarer:

 1. Hittade hit vi någons blogglista - härlig pyjamas med färger man blir glad av :-) Konstigt det där med tygaffärer, bor i Uppsala och tycker det är klent på barntygsfronten här med. Vad har hänt med kunden har alltid rätt?! En sak om man inte har möjlighet att ha tyger hemma men hon hade ju iallafall kunnat låtsats att det var bedrövligt att din önskan inte kunde uppfyllas. Om de hade lite mer tyger så kanske folk skulle sy lite mer...

  SvaraRadera
 2. Kul att hitta en syblogg från någon som bor i närheten...jag bor i Borlänge :) Själv handlar jag mest från nätet, blir enklast så.

  SvaraRadera
 3. Fint det blev, ja om förutsättningarna fanns kanske fler hade sytt men jag tycker det verkar vara rätt många som syr nu!

  SvaraRadera
 4. Jättesnyggt!! Å vilket härligt färval! Precis min smak!

  SvaraRadera
 5. varma och sköna färger, man tinar nästan upp lite.

  men vilket konstigt butiksbiträde!

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar kombination av färger!

  Vad gäller butiker och deras sortiment så hade jag inte börjat sy om det inte hade varit för möjligheten att beställa varor över internet. Jag hittar nästan aldrig vad jag behöver i "vanliga" butiker.

  SvaraRadera