19 februari 2009

One more to goEftersom fötterna på mitt minsta lilla gryn blir iskalla , när han sover ute i vagnen, har jag funderat på att sticka ett par sockor åt honom.
Jag har letat fiffiga stickbeskrivningar som jag lätt och ledigt kan följa, även fast mina tankar oftast blir avbrutna. Men jag har inte hittat något.

Men däremot kom jag att tänka på hur flera av mina vänner på forumet sjalbarn har sytt tossor till sina små. Så det provade jag att göra så länge, tills tankarna kan samlas kring att sticka sockor med häl.
Jag har ett par tossor som minstingen brukar ha på fötterna då han sover, men tydligen är de inte tillräckligt varma. Modellen är däremot helt ok så jag använde den som mall.

Jag provade att sy en, tänkt som en prototyp, men jag blev så nöjd att jag tänker komplettera med en till. Det enda är att jag inte har fler snörlås och snoddar, så det måste jag försöka skaffa först.
Nöjd som sagt och förvånad över hur lätt det gick att sy den.

Den är fodrad med fleece och ytterskicktet är bävernylon som borde gör den varm tycker jag. Sen satte jag en sula av tunnt läder under, ifall han kommer vilja ställa sig upp, vilket jag inte hoppas på ska hända än iallafall.
13 kommentarer:

 1. Vilken snygg tossa!!! Förresten, det är väldigt svårt att hitta "kommentera" på din blogg, länken är vit, på vit bakgrund. :(

  SvaraRadera
 2. Nu, har jag fixat länkfärgen. Tack, Jinxlinda!!

  SvaraRadera
 3. Både smart och skitsnygg!!!

  SvaraRadera
 4. Vad kul att du gillar min blogg. Jättekul att hitta hit också, så mycket fint du gör.

  Hit kommer jag gärna tillbaka....
  /veronica

  SvaraRadera
 5. Jodå jag har letat i soffan och där hittade jag två strumpstickor och en virknål...dock inte den jag letade efter:-)

  Hoppas du haren skö helg
  Kram/Veronica

  SvaraRadera
 6. Nämen herre*** vilken himla fin tossa! Jag vill ha=) Kan du tänka dig ett byte eller att man får lägga in en beställning på ett par?

  SvaraRadera
 7. Jättesnygga! Wow säger jag, vilken bra modell!

  SvaraRadera
 8. Japp bilden på kaninen är tagen hos mig. Vi har fortfarande lite snö men i rabatten som är mot huset vägg har den försvunnit helt :-)

  Jag såg att du bor i Faun. Min smabo okommer där ifrån så vi brukar vara där lite då och då. Det är så fint där tycker jag.

  Kram/Veronica

  SvaraRadera
 9. Underbar modell! Helt perfa!

  SvaraRadera
 10. Hej dom är verkligen jätte fina! vart kan man hitta mönster till sånna? eller är det nått du gjort själv?

  SvaraRadera