9 februari 2009

Traderamiss blev småknasig kängurumodell

Nu har jag tagit mig lite tid till att knåpa ihop en tunika till mitt allra största gryn.

Tyget ropade jag in på tradera. Lite roligt var, att på bilden som säljaren hade, var väl inte ljuset det bästa, så tyget såg betydligt beskedligare ut i fråga om färgintensitet, kan jag lova.

Jag är inte så mycket för rosa överhuvudtaget, men eftersom denna verkade fin och lite lagom gammelrosa, tänkte jag att det kunde passa =).

Redan då jag öppnade paketet började jag ana oråd, tyget låg inpackat i en vit plastpåse inne i paketet.
Det rosa färgen liksom lyste igenom plasten....

Ja, vad ska man säga.
Det är ju lite av en chansning att köpa tyg på tradera, men tidigare erfarenheter har varit bra och priset var inte allt för saftigt.

Men hur som helst tyckte mitt mellanstora gryn att det var ett jättefint tyg och beställde en tröja på momangen. Sen när hans storasyster kom hem ville ju givetvis hon också ha en tröja och eftersom hon är den som är i störst behov av överdelar av olika slag, så fick det bli en tunika till henne till att börja med.

Men hur gör man då när tygets färg är väldigt dominant?
Jag grunnade länge och kom tillslut fram till att en ficka på magen kunde ju pigga upp lite i allt rosa.
Orange kantband fick det bli och en lite aningen annorlunda ficka, lite som en kängurupung.

Modellen blev lite skojig och jag tänker definitivt prova igen. Men lite små justeringar kommer det bli. Bl.a kanske inte velour är det optimala tyget att jobba i eftersom det töjer sig ganska rejält, fickan ser lite "tung" ut och ser ut att hamna lite på snedden.Ja, här kommer den då på bild. Modellen är väldigt nöjd med sin nya tunika och hade den i dagarna två, vilket är ovanligt länge för att vara henne.

3 kommentarer:

  1. Jättefin! Härlig modell, kul med fickan!

    SvaraRadera
  2. Fin klänning! Det behöver ju inte vara något fel på rosa och klänningar, bara om det blir ensidigt och påtvingat. Tycker jag.

    SvaraRadera
  3. Supersnygg, varför finns det inte såna fina i affären ;-)

    SvaraRadera