11 mars 2009

Vårprickar och trasselsuddar


Ibland när jag ska göra något som jag inte gjort tidigare är mitt självförtroende på topp. Jag tror verkligen på den idé jag har och ser framför mig det fantastiskt fina resultatet.

När jag sen i praktiken sätter mina idéer i verket brukar självförtroendet få sig en knuff. Allt för ofta ser jag inte svårigheterna utan tror "att det fixar sig nog", vilket det faktiskt ibland gör också.
Men ibland blir det ju inte alls som jag tänkte från början och det kan få mig att fullständigt ge upp.

Så var det med dessa byxor som jag faktiskt fick ordning på efter mycket svordomar, sprättande, trasselsuddar och ituvändning av skallen.

Jag tänkte mig från början att de skulle vara vändsydda med ett fint rött flanellfoder. Jag tänkte använda den smarta beskrivningen som Marine gjort, på Älsklingsfrö. Hon visar hur man just vändsyr muddbyxor med foder, kolla här.

Det fanns så många fina kommentarer i det inlägget där folk verkligen tackade henne för att det nu var "klart som korvspad" hur man gjorde. Fint tänkte jag, det borde ju inte vara så svårt!!
Men tji, jag fick inte till det. Ledsen att säga det men jag kunde inte helt förstå hur jag skulle göra.
Beskrivningen är det ju säkert inte något fel på, jag länkade den i sidan här på bloggen så att ni som vill fodra byxor hittar den lätt. Felet ligger väl hos mig som kanske inte gjorde allt rätt från början och som sen efter många omgångar sprättande gav upp.

Så för att förkorta lidandet vad gällde just de prickiga byxorna så fick det bli en annan variant som inte alls är lika snygg som Marines, men det får duga för nu och kanske alltid.
Jag tror inte att jag ger mig på att fodra muddbyxor igen...
iallafall inte på denna sidan millenieskiftet.

Men här kommer iallafall en bild på byxorna som nog kan tjäna sitt syfte på mitt lilla gryn. Jag är verkligen förtjust i det prickiga tyget, så det blir det nog fler saker gjorda i.1 kommentar: